Skoči na vsebino

Reformacija deformacije

12,00 z vključenim DDV

Daniel Brkič

SEMPER REFORMANDA
Reformacija je ahistorična in je nenehna – semper reformanda. Moto reformacije ni naprej, ampak nazaj, nazaj k izvirom – ad fontes. Nazaj na začetek, kajti v začetku je bila Beseda (Evangelij po Janezu 1,1) in v začetku je Bog ustvaril nebo in zemljo (Prva Mojzesova knjiga 1,1). Najboljši način, da preverimo pravilnost nekega nauka, ni vprašanje, kaj je novo, ampak kaj je staro.

Zakaj je potrebna stalna reformacija? Zato, ker smo grešniki. Bog pa je svet. Greh sodobnega časa je, da smo izgubili občutek za greh in ne vemo več, kaj je greh. Danes je greh populariziran. predvsem s pomočjo medijske manipulacije. Filmi, internet. televizija, pametni telefoni, vpliv družbe in vzgoje ter tihota Cerkve spodbujajo moralni relativizem, ki vodi v diktaturo organiziranega kaosa. Danes je možno greh dobro prodati, na račun njega dobro živeti, zaslužiti in obogateti.

Sveto pismo natančno razkriva smrtonosno diagnozo vsake družbe, tudi današnje sekularizirane, zato je vsaka generacija povabljena, da se znova odloči za Boga. Odmev simboličnega Luthrovega kladiva nas ozavešča in vabi k lastili preverbi, saj se reformacija ni končala leta 1517, ampak ostaja kot naloga, ki traja.
Dr. Daniel Brkič

Avtor: Daniel Brkič
Založnik: Collegium evangelicum, teološko-pastoralni inštitut
Vezava: Mehka vezava
Format: 22 cm (v) x 18 cm (š)
Št. strani: 108