Skoči na vsebino

Sveto pismo (Stara in Nova zaveza): Jeruzalemska izdaja – prestižna

99,00 z vključenim DDV

Glavni urednik: dr. Jože Krašovec

Prestižno novo izdajo Svetega pisma bomo začeli odpošiljati po 10.3.2024.

Jeruzalemska izdaja prejšnjega prevoda (SSP) ne ukinja, ampak ga v bistvenem dopolnjuje: prinaša poenoteno rabo besedišča in besednih zvez, ki se v isti obliki pojavljajo na različnih mestih; na temelju dosedanjih izkušenj in bolj temeljitega znanja zasleduje večjo skladnost prevoda z izvirnikom glede na slog, literarne figure in retoriko izvirnika, hkrati pa zelo resno upošteva bogato slovensko izročilo.

Pomembna novost novega prevoda so opombe (iz zadnje revidirane izdaje francoske Jeruzalemske Biblije, a razširjene) in slovar. Opombe, ki opozarjajo na vzporedna mesta v celotnem Svetem pismu, bralca uvajajo v poglobljeno in celostno branje Svetega pisma in mu ostrijo čut za spoznavanje najglobljih vsebinskih odtenkov.

Luksuzna izdaja vam v primerjavi s standardno prinaša: zlato obrezo, darilno škatlo, priložena je brošura dr. Krašovca o vseh dosedanjih prevodih Svetega pisma v slovenski jezik.

V zadnjih letih smo opravili temeljito usklajevalno revizijo celotnega prevoda Svetega pisma za izdajo v eni knjigi v letu 2024.

Priprava novega komentiranega prevoda Svetega pisma je bila zelo zahteven projekt, še zlasti, ker smo sodelavci ves čas veliko pozornost posvečali tako izvirnemu jeziku in slogu kot tudi varovanju tradicije slovenskih prevodov Svetega pisma.

Sveto pismo so prevajali: Milan Holc, Maria Carmela Palmisano, Terezija Snežna Večko, Bogomir Trošt, Janez Zupet, Maksimilijan Matjaž, Miran Špelič in Jože Krašovec, ki je bil tudi glavni urednik projekta.

Finančno je projekt novega prevoda Svetega pisma v prvi in sklepni fazi (2007–2014, 2019) podprla Javna agencija za knjigo Republike Slovenije, v drugi fazi (2013–2022) pa ustanova Katoliške cerkve v Nemčiji – Renovabis.

Odlike nove izdaje:

• nov prevod,

• uvodi, razlage, opombe, slovar,

• slikovna priloga (zemljevidi),

• kakovostna izdelava,

• estetsko dovršeno in bralcu prijazno oblikovanje.

 

 

Ni na zalogi

Nov prevod Svetega pisma z uvodi, razlagami, opombami in slikovnimi prilogami – uraden prevod Katoliške Cerkve v Sloveniji.

 

Založnik: Družina d.o.o.
Vezava: Trda vezava
Format: 24 cm (v) x 16 cm (š)
Št. strani: 2904