Skoči na vsebino

Misli z Gore blagrov

12,00 z vključenim DDV

Ellen G. White

Nekoč nepomembna gora je zaradi Jezusove pridige, ki jo je podal na njej, postala znana pod imenom Gora blagrov. Besede, ki jih je Zveličar izrekel pred več kot dva tisoč leti, še danes opogumljajo in usmerjajo mnoge – uboge v duhu, krotke, žalostne, usmiljene ter tiste, ki delajo za mir in pravičnost.

Blagri so samo del sporočila, ki ga je Jezus podal zbrani množici. Pozornost poslušalcev je namreč usmeril tudi na značilnosti Božjega zakona ljubezni, ki je zakon dejanj in ne teorije. Jezus je v pridigi razložil, kakšno naj bi bilo pristno krščansko življenje, ki trpečemu in grešnemu svetu prinaša košček nebes že sedaj.

Knjiga Misli z Gore blagrov bralca spodbuja, naj se ne glede na okoliščine, v katerih je, zanaša na ljubečega Boga, ki obljublja, da bo poskrbel za vsa področja našega življenja.

Ni na zalogi

Kategorija: Oznake: , ,

“Kristus ruši ločilni zid, samoljubnost in nacionalizem ter nas uči ljubiti celotno človeško družino. Ljudi dviguje iz ozkega kroga njihove sebičnosti in ukinja vse pokrajinske meje ter razlike v družbi. Ne dela razlik med sosedi in tujci, prijatelji in sovražniki. … Kakor sončni žarki prodirajo v najbolj oddaljene kotičke zemlje, tako Bog načrtuje, da luč evangelija prispe do vsakega človeka na planetu.” (Misli z Gore blagrov, str. 54)

Naslov izvirnika: Thoughts from the Mount of Blessings
Avtor: Ellen G. White
Založnik: Založba Logos
Vezava: Trde platnice, šivana vezava
Format: 21 cm (v) x 14 cm (š)
Št. strani: 178