Skoči na vsebino

Pot h Kristusu

5,00 z vključenim DDV

Ellen G. White

Mnogi slišijo milostljivo Jezusovo vabilo: “Pridite k meni!” — vabilo poslano njim, ki so se oddaljili od Boga. Te besede segajo v srce mnogim, ki koprnijo po Bogu, in prebujajo v njih hrepenenje, da bi se zopet vrnili v Očetov dom. Takšni pogosto postavljajo enako vprašanje kakor Tomaž: “Kako moremo vedeti pot” Očetov dom se nam zdi tako daleč in pot k njemu tako negotova. Katera pot nas lahko popelje v Očetov dom?

Ta knjiga nam daje odgovor na to vprašanje. Vodi nas k Jezusu, ki je “pot in resnica in življenje”. Jezus je edini, ki lahko zadovolji hrepenenja človeške duše, umiri človeško srce in utrdi naše stopinje na poti miru.

Ta knjiga korakoma vodi po poti krščanskega življenja vsakega, ki išče pravičnost. Kaže nam, kako lahko dobimo odpuščanje grehov in se oblečemo v Kristusovo pravičnost; kako lahko ostanemo v Kristusu in napredujemo v krščanskem življenju. Ta knjiga je že mnogim vznemirjenim dušam prinesla tolažbo in upanje. Prav tako je usposobila mnoge, ki sledijo Kristusu, da zanesljiveje in živahneje sledijo svojemu nebeškemu Učitelju. Upamo, da bo ta knjiga potolažila še mnoge žalostne duše in jim pokazala pot v nebesa.

Očak Jakob je videl to pot v sanjah. Ko je bežal pred svojim bratom Ezavom, je spoznal, da je grešil. Utrujen in v strahu, da ga bo greh za večno ločil od Boga, je legel na zemljo in zaspal. In nato se mu je sanjalo: “Glej, lestvica je bila postavljena na zemljo, a njen vrh je segal do neba.” Tako mu je bila pokazana zveza med nebesi in zemljo. Skrivnostna lestev iz njegovih sanj je predstavljala Jezusa. Samo po Jezusu lahko pridemo k Bogu v nebeško kraljestvo, “zakaj ni ga tudi pod nebom ljudem danega drugega imena, po katerem bi se mi mogli zveličati”.

V duhovni literaturi nima tekmeca. Njeno vrednost kaže tudi veliko število jezikov, v katere je prevedena. Doslej je bila prevedena v več kakor 100 jezikov.

 

Avtor: Ellen G. White
Založnik: Založba Logos d.o.o.
Vezava: Mehka vezava
Format: 17,8 cm (v) x 11,4 cm (š)
Št. strani: 108