Skoči na vsebino

Potem pa Svizci nasankajo … (trda vezava)

24,95 z vključenim DDV

Lucija Čakš

Anže je prepričan, da so njegovi Svizci najboljši vod na svetu. Zdaj mora to le še dokazati vsem ostalim. Zimovanje na Zgornji Sorici, na katero se za tri dni odpravlja četa, se zdi odlična priložnost za to. Škoda le, da vodnik Risov ni ravno pripravljen sodelovati pri njegovem načrtu, ampak vsak trenutek izkoristi za posmehovanje. Še večji problem je, da Anžetovi možgani odpovejo vsakršno sodelovanje, ko je v bližini skodrana vodnica Vider. In ker v zgodbo vstopajo še njegovi štirje Svizci, vsak s svojo bero posebnosti, bi se zimovanje zlahka končalo s pravo polomijo. Se bodo fantje v težavah poskrili vsak v svojo luknjo ali stopili skupaj?

Odlomek iz knjige:

»Kje pa sploh je ta Ivanova koča na Zgornji Sorici?« je rekla bolj sama zase, zatopljena v prijavnico.

»Nekje na Gorenjskem,« je skomignil Tristan.

»Ah, ti si na Gorenjskem …« je rekla naveličano, odkorakala k pisalni mizi, odprla prenosnik in nekaj vtipkala v brskalnik.

Tristan se je z občutkom zmagoslavja odpravil po svoj telefon, ki je še vedno pocingljaval v neenakomernih intervalih.

A mu je padel iz rok, ko je mama za pisalno mizo zavreščala: »KAAAAJ?! Sem vas mislijo peljati?«

Stopil ji je za hrbet – v iskalniku je bila prvi zadetek slika koče s črnim opažem in skoraj brez oken. Res ni bila ravno privlačna.

»Ne razumem, kako je lahko kdorkoli sploh ustvaril tako grdo hišo, kaj šele, da bi tja na počitnice odpeljal otroke!« je komentirala in zmajevala z glavo.

»Ni govora.« Vstala je, prepognjeno prijavnico vrgla na mizo, poklopila zaslon in odkorakala. »Žal mi je, Tristan, ampak tjale te že ne pustim. Ni govora. Niiii govora!«

Avtor: Lucija Čakš
Založnik: Zavod Iskreni
Vezava: Trda vezava
Format: 22 cm (v) x 16 cm (š)
Št. strani: 244