Skoči na vsebino

Rad imam ponedeljek

19,50 z vključenim DDV

D. John Beckett

To je knjiga, ki nam bo pomagala odkriti, kako pomembno je v praksi, da se v poslovanju in drugem početju ravnamo po temeljnih vrednotah.

V knjigi so štirje večji deli.
Prvi del, »Temelji«, ponuja nekaj osebnih izkušenj – edinstvene izzive, ki so se izkazali za odločilne in so mi pogosto razkrili življenjsko pomembne resnice. Ta spoznanja so močno vplivala name, oblikovala so moj pogled na življenje in me razvnela za poslovno dejavnost.

Drugi del, »Velika podoba«, je kratko filozofsko potovanje skozi zahodno kulturo. Vidimo, da je med delom in vero velika razdalja – da sta to ločena svetova. Če pa pogledamo drugače, delo ni za cele svetove oddaljeno od vere.

Tretji del, »Uresničevanje«, pokaže posebne načine, kako je temeljne resnice mogoče združiti z vsemi oblikami vsakdanjega življenja, zlasti z našim delom. V Svetem pismu sem odkril osupljiv vir, ki je zelo pomemben za poslovno dejavnost.

Četrti del, »Dosežki«, povezuje ključne zamisli in opisuje, kako jih mi kot posamezniki uveljavljamo v poslovanju.

Ta knjiga ni teoretična, ampak je povsem zakoreninjena v resničnem svetu. Za tistim, kar boste brali, so moje lastne izkušnje, vključno s skoraj štirimi desetletji v svetu dela. Toda čeprav so te zgodbe uvrščene za popestritev, knjiga ne govori o meni.

To je knjiga, ki nam bo pomagala odkriti, kako pomembno je v praksi, da se v poslovanju in drugem početju ravnamo po temeljnih vrednotah.

Avtor je dolgoletni predsednik korporacije Beckett (Elyria, Ohio), ki sodi med največje svetovne proizvajalce ogrevalnih sistemov. Je član mnogih ameriških in svetovnih združenj, ki zahteve poslovnega življenja združujejo z osebnim (tudi verskim) prepričanjem, da poštenost slej ko prej obrodi sadove.

Prevedel Jože Stabej

 

Avtor: D. John Beckett
Založnik: Društvo Mohorjeva družba
Vezava: Mehka vezava
Format: 21 cm (v) x 12,5 cm (š)
Št. strani: 216