Skoči na vsebino

Daj nam danes naš vsakdanji kruh

14,00 z vključenim DDV

Jutranjice

Za trenutek nehaj misliti na včerajšnje skrbi. Danes je nov dan, nov začetek. Moli in svoje načrte prepusti Bogu. To ne pomeni, da bodo življenjske skrbi, žalost in stres vsakdana na čudežen način izginili. Bog ti bo dal vztrajnost in moč spoprijeti se z vsem, kar te čaka v tem dnevu. Čeprav se naš svet vrti vse hitreje in čeprav je vsak dan prepoln slabih novic z vseh koncev sveta, ti Bog obljublja mir in počitek. Ko začenjamo nov dan ali se znajdemo pred pomembnimi življenjskimi odločitvami, je pomembno samo eno: Ali boš šel z menoj, Bog? Ali boš milosten na moji poti? Ali me bo spremljala tvoja naklonjenost? Čeprav boš šel z menoj, se lahko zgodi, da bom naletel na težave, vendar cilja ne bom zgrešil.

Ali si upaš Boga prositi za to? Starodavna obljuba, ki jo je Bog dal Izraelcem, ko so hodili po puščavi, je namenjena tudi tebi: »Moje obličje te bo spremljalo in dam ti pokoj.« (2 Mz 33,14)

Jutranjice so nepogrešljiva popestritev vsakodnevnega premišljevanja in molitve. 365 novih dni prinaša vsaj 365 novih izzivov in s tem tudi mnogo priložnosti za izkušnje z Bogom. V tej knjigi boste našli 365 kratkih svetopisemskih odlomkov, razmišljanj, izkušenj, pesmi, zgodb in spodbudnih misli.

Tema teh jutranjic je molitev očenaš, s katero priznavamo svojo odvisnost od Božje skrbi za nas. Poleg tega je ta molitev tudi opomin, da smo odgovorni za svoje okolje in za blagostanje ljudi okoli sebe. Različni avtorji vas želijo povabiti, da postanete dovzetni za Božji pogled na stvari in vsakodnevno prosite, naj se zgodi njegova volja.

Kategorija: Oznake: , , ,

 

Založnik: Založba Logos d.o.o.
Vezava: Mehka vezava
Format: 21 cm (v) x 14 cm (š)
Št. strani: 371